Boganmeldelser

Her kan du læse anmeldelser af bøger skrevet af Mindfulness Foreningens medlemmer.

Sig mig er det din onkel der er død? – Mindfulness Foreningen

Dorte Olivarius Koustrup: ”Sig mig, er det din onkel der er død”?

Skriveforlaget, august 2022

Anmelder: Hanne Ravn

Dorte er ikke tilbageholdende med at dele ud af, hvor svært det kan være at fastholde intension og praksis i selfcompassion og samtidig hvor tilgængeligt og nemt det er. Det gør bogen troværdig og i min læsning kunne jeg genkende det i mig selv et utal af gange. Det gør den særdeles velegnet at læse for alle.

Bliv hel af Saki Santorelli - Boganmeldelse Mindfulness Foreningen

Saki Santorelli: “Bliv Hel – Mindfulness i medicin og sundhedsvidenskab” / Dansk Psykologisk Forlag

 

Oversat til dansk i 2017 ved Jacob Piet og Stine Maria Helldén

Anmelder: Bente Pedersen

Denne bog taler både til fagpersoner i sundhedsvæsenet og til mennesker som oplever sygdom og lidelse. Den helende relation er der, hvor mennesker, som ønsker at hjælpe, møder mennesker, som har behov for hjælp. Omdrejningspunktet i denne bog er, at begge parter indgår i denne relation – begge parter har et ansvar, og begge parter påvirkes.

Hel dine følelser med mindfulness og medfølelse af Camilla Bruun - Boganmeldelse

Camilla Bruun: “Hel Dine Følelser Med Mindfulness Og Medfølelse”

Anmelder: Mai Miles Frandsen

Har vi virkelig brug for flere bøger om mindfulness? Eller skal vi bare til at øve mere mindfulness meditation sammen? Heldigvis skuffer Camilla Bruuns bog Hel dine følelser med mindfulness og medfølelse ikke. Naturligvis handler bogen også om forfatterens egen rejse, men hun indbyder varmt til ideen om, at mindfulness i virkeligheden er en fælles rejse blandt os mennesker.

Camilla Bruun er cand. psych. fra Københavns Universitet, og hun praktiserer i dag som klinisk psykolog i København. Hun bruger mindfulness som tilgang og mindfulness-øvelser i sit arbejde. Mindfulness kom tidligt ind i hendes liv. Hun begyndte at meditere allerede som 17-årig og tog som ung til Dharammsala, hvor hun interviewede tibetanere, som levede i eksil pga. tortur begået af kineserne. Hun deler i bogen sin opdagelse af en ukuelighed hos tibetanerne, som var forbundet i deres udøvelse af medfølelse og mindfulness.