Anmeldelse af bogen “Sig mig, er det din onkel der er død”? Af Dorte Olivarius Koustrup

”Sig mig, er det din onkel der er død”?

Dorte Olivarius Koustrup

Skriveforlaget, august 2022

Anmelder: Hanne Ravn. www.hanneravn.dk
Mindfulness lærer, psykoterapeut og sygeplejerske. Medlem af bestyrelsen i Mindfulnessforeningen

Sig mig er det din onkel der er død? – Mindfulness Foreningen
Dorte Olivarius Koustrup – Mindfulness FOreningen

Dorte Olivarius Koustrup – forfatteren bag”Sig mig, er det din onkel der er død”?
Læs om forfatteren her »

Jeg har med stor glæde læst Dortes bog.
Allerede i forordet fanges min nysgerrighed for at bevæge mig længere ind i den personlige fortælling, som Dorte så åbent deler ud af.

Dorte gør brug af grebet, der handler om både at fortælle den smertefulde historie, som hun har med sig og hvordan hun særligt med træning i mindfulness og compassion over de sidste 10 år får en dyb og kærlig kontakt til sig selv.

Igennem Dortes personlige beretning og proces med at heale sin historie, får vi som læsere indsigt i principperne i mindfulnesspraksis og specifikt i det compassion forløb, Awakening Joy ved James Baraz, som Dorte følger og senere bliver certificeret i selv at undervise i.
Bogen er rigt suppleret med citater fra lærere og forfattere samt links til forskning indenfor området. Det er berigende og løfter emnet, således at bogen både kan anbefales til fagprofessionelle og lægfolk.

Dorte er ikke tilbageholdende med at dele ud af, hvor svært det kan være at fastholde intension og praksis i selfcompassion og samtidig hvor tilgængeligt og nemt det er. Det gør bogen troværdig og i min læsning kunne jeg genkende det i mig selv et utal af gange. Det gør den særdeles velegnet at læse for alle.
-Hanne Ravn