Retræte med Martine Batchelor – september 2021
by Lisa Klint
17/12/2021

I september deltog Mindfulnessforeningen med Lisa Klint i berigende weekend retræte med Martine Batchelor arrangeret af Boddhi College, Copehagen Insight Meditation i samarbejde med Mindfulnessforeningen.

Temaet for weekenden var mindfulness of vedana. En oversættelse af vedana vil nok være følelsestone, og Martine guidede os med kærlig, humoristiske kompetence og ro igennem fordybende praksis, refleksioner og indsigter.

Vi nåede på mange planer at arbejde med vores forskellige feeling tones og vores forhold til disse, som f.eks. autopilot ved at blive mere bevidste om de underliggende tendenser, når vi oplever vores behagelige og ubehagelige følelser og vores relation til disse både i siddende og gående praksis og f.eks. når vi drikker kaffe og forventningen om den perfekte kop kaffe. Hvordan vi f.eks. er konditioneret til at ønske at genskabe den dejlige oplevelse, men det er svært, fordi vi ikke kan rekreere den eksakte oplevelse især fordi nyhedens oplevelse ikke længere er der. Martine delte af sine egne erfaringer og gjorde det også praktisk og konkret, og fik os til at reflektere over, hvordan vores vaner former vores liv (hvorfor skal vi lige have den lækre is, når vi har besluttet at leve sundt? Hvorfor tjekker vi telefonen, når vi egentligt ønsker at være til stede for vores nære?). Vi oplevede og mærkede, hvilken stor forskel det gjorde at have denne weekend pause og retræte, kende vores følelser og foretage valg i overensstemmelse med vores værdier og de kvaliteter vi ønsker at fremelske.

Kontakten til og oplevelsen af vores 6 sanser var også i fokus, så vi blev mere opmærksomme på, hvilke sanser (og kontakt), der trigger os, og hvilke, der kan være hjælpsomme.

Hvis du er blevet mere nysgerrig på at træne Vedana med Martine og arbejde kreativt med dine vaner, har Martine et online selvstudie kursus i ”Knowing how it feels: Creatively Engaging with Habits. The liberating power of mindfulness of feeling tone.

Læs mere her Knowing How It Feels | Tricycle Online Courses

Mindfulness Foreningen - Nyhedsbrev december 2022