Mindfulness i Skolen

Undervisningsmaterialet er ikke længere tilgængeligt

Materialet til “Mindfulness i Skolen” er desværre ikke længere tilgængeligt. Vi henviser i stedet til Dansk Center for Mindfulness, der netop har afsluttet projetet “Hand in hand” for lærere i Europa.

Se mere om projektet her: Hand in hand (mindfulness.au.dk)   

Bemærk: Materialet “Mindfulness i Skolen” er ikke længere tilgængeligt. 

Materialet er udviklet og designet af Rikke Braen Lauritzen og lavet på en interaktiv digital platform med både en hjemmeside og en app, og grundstammen i curriculum er MBSR Mindfulness Baseret Stressreduktion som vi kender det, men i høj grad tilpasset til danske folkeskoler med dansk kultur og tradition.
Alle har nu mulighed for at logge sig ind på materialeplatformen EMU og få adgang til hele materialet.

 

Vi fik her i aften en lille smagsprøve og det viser, hvor grundigt hele materialet fremstår. Projektlederen Rikke Braen Lauritzen anbefaler især at underviseren følger de 16 lektioner i den rækkefølge, det er lavet, og at du som underviser som minimum selv praktiserer mindfulness, eller har taget et 8 ugers MBSR mindfulness træning. Held og lykke med Mindfulness i Skolen.

Som formand for Mindfulnessforeningen er jeg meget stolt og rørt på Mindfulnessforeningen Danmarks vegne over, at vi gennem støtten til dette projekt har bidraget til så smukt et arbejde, og håber, at mange vil dele linkene ud i jeres netværk, til glæde for elever og lærere og andre der arbejder med børn og unge og ønsker Mindfulness i Skolen held og lykke med fremtidige projekter.

Fakta

E-læringsprogrammet Mindfulness i Skolen:

Bliv medlem af Mindfulness Foreningen og få adgang til “Mindfulness i skolen
Bliv medlem her »

 

Her kan alle tilgå det og oprette sig selv som bruger.

Mindful Skole App “STOP”:

Appen kan tilgås direkte i programmet, eller via Google Play til Android:
play.google.com/store/apps

Forskningsrapport:

Forskningsrapporten kan tilgås direkte i programmet eller på DPU’s hjemmeside:
edu.au.dk

Mindfulness i skolen from Mindfulness i Skolen on Vimeo

Hvad siger man om projektet

”Sikket arbejde, sikket engagement og sikken indsigt, der ligger bag! Projekt mindfulness i skolen er et enestående bidrag til at bringe mindfulness ind i børns liv, lige der hvor de er. Der er tænkt på alt, formidling til børn, lærere som forældre og redegørelse for den forskning, der underbygger mindfulness-træning for børn såvel som mindfulness generelt og en app til at understøtte forløbet. Projektet fremstår overskueligt og inspirerende – man får bare lyst til at kigge nærmere på de utallige elementer, der er tænkt ind. Selve programmet er supergodt udformet med temaer, som er relevante for aldersklassen og så smukt afsluttet med ’forbundet med hinanden’. Rækkefølgen af temaerne giver en fornemmelse af, at der først funderes med noget, som er appetitvækkende og positivt og når den grund er lagt, går man videre til de mere svære emner. Det gennemtænkte materiale til sessionerne må glæde enhver skolelærer, som skal bruge det, og lad os håbe, det bliver mange! Stort tillykke til Rikke og hendes gruppe for det flotte arbejde og held og lykke med det fremover.”

Stella Lützer, socionom, mindfulness-lærer, MD
MBRP-DK
Mindfulness i misbrugsbehandling

”Et på alle måder gennemtænkt undervisningsmateriale, der vil inspirere både børn, forældre og lærere. På en let tilgængelig og ærlig måde inviteres man ind i en anden og mere berigende måde at leve og lære på. Tillykke til gruppen med et solidt arbejde!”
Eve Bengta Lorenzen
Mindfullife

Kontakt os i dag