Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Deepening Consciousness, Compassion & Joy

august 7 - august 11

Sommer retreatet er for dig der har meditationserfaring, og som ønsker om at åbne endnu mere til den dybere styrke og åndelighed. Retreatet vækker livskraften og livsglæden gennem meditation, yoga, kontemplation, dans og sensualitet.

Pris:
9.700 DKK inden 15 maj, derefter 10.200 DKK
Dækker ophold i enkeltværelse, fuld vegetarisk forplejning og undervisning.
Denne retræte er for dig der allerede har god erfaring med mindfulness, og ønsker at åbne endnu mere til en dybere styrke og åndelighed. Det er en retræte hvor vi vil lytte og åbne til nogle af de store spørgsmål og muligheder.

Med inspiration fra tantrisk buddhisme og kristen kontemplativ tradition  vil vi fordybe os og udforske vores inderste ressourcer. Ressourcer som gennem en udvidende intelligens åbner til den glæde, der ønsker at fejre livet.

Udover meditationer og kontemplationer, vil vi også benytte os af meditativ skrivning, så medbring notesbog, pen og gerne farver. Den meditative skriveproces kombinerer uanstrengt disciplin med kreativitet og tilbyder os derved adgang til den viden, der normalt er skjult for os. Udenfor undervisningen vil der være stilhed, så vi kan forblive i en lyttende og fordybende proces.

Eve vil foruden sin store erfaring fra arbejdet med mindfulness og mindful compassion, også trække på sine erfaringer som forfatter. Susanne vil igen i år guide mindful yoga. En blid og meditativ form for yoga, som på en nænsom måde bringer os i dybere kontakt med kroppen og vores iboende ressourcer.

Efter ønsker fra de foregående år, er retræten udvidet. Det betyder bl.a at onsdag 07.08 er reserveret til ankomst (fra kl 14) og afslapning . Denne dag sørger man selv for aftensmad. Der er tekøkken til rådighed og cafe og supermarked i nærheden. Undervisningen begynder om torsdagen efter morgenmaden og slutter kl 12 om søndagen.

REFUGIET

Refugium Smidstrup Strand ligger på en stor strandeng ud til havet nær Gilleleje. Værelserne er lyse og rummelige med egen indgang og terrasse. De storslåede omgivelser og det fine refugie støtter den indre stilhed. Maden er vegetarisk og der er sørget for alt.

I refugiets lille kirke, Strandkirken er kirkerummet åbent for stilhed og eftertanke.

BAGGRUND

Mange bærer på dybe erfaringer og på en implicit og ofte uudtalt viden eller visdom. Livet ælter os, sliber de skarpe kanter og åbner til dybde og mildhed. Kontakten med jorden og forbundetheden udvikler ofte en naturlig empati.

Alligevel kan vi komme til at undsige vores viden, forlade vores ressource og måske endda føle at vi tørrer ind. Vi kan opleve paradokset i at have mere og mere at byde på, og samtidigt føle tab og mangel i forbindelse med at blive ældre.

Kloden kalder på et radikalt bevidsthedsskift, som må komme fra vores dybere natur og visdom. Et skift som vi åbner til på retræten i Gilleleje.

Mød dine undervisere

Eve Bengta Lorenzen
Meditationslærer, MBSR og Self-Compassion Instruktør- og supervisor, forfatter, forskningsunderviser, sproglærer, krops- og ernæringsterapeut.
Susanne Gerlufsen
Susanne er uddannet MBSR instruktør hos Mindfullife, med 15 års erfaring. Har arbejdet i sundhedsvæsenet i 30 år med bl.a. klinisk sygepleje, psykiatri, pædagogik og uddannelse. Er desuden uddannet yogalærer og Thai Yoga massør Hendes undervisning kendetegnes ved lethed, empati og humor.
Lene Haulrik
Lene Haulrik er en erfaren klangmassør og vil bidrage med sine helende og meditative klangskåle. Hun er desuden mindfulness underviser samt certificeret CCT-underviser (Compassion Cultivation Training)

Detaljer

Start:
august 7
Slut:
august 11
Begivenhed Kategorier:
,

Sted

Refugium Smidstrup Strand
Sognevej 15, c/o Diakonissehuset Sankt Lukas Stiftelsen
Gilleleje, 3250
+ Google Maps