Mindfulness Festival

Workhops

27.-28. maj 2023

Strandgården Helgenæs Mols

Mindfulness med Gradvis Dybde

Templet på Gomde 10-12 Søndag den 28 maj,
Ved Erik Pema Kunsang

Erik Pema Kunsang er født i Danmark og har siden 1972 studeret og praktiseret Buddhas og især Padmasambhavas lære.

Han har stået i lære hos mange mestre, bl.a. 16 år som tjener og tolk for Dzogchen-mesteren Tulku Urgyen Rinpoche.

Siden 1975 er han blevet vejledt af Chokyi Nyima Rinpoche.

Tilskyndet af Rinpoche startede Erik et studiecenter og et oversættelsesprogram i 1981, begge med navnet Rangjung Yeshe.

Erik har oversat og udgivet mere end 60 værker og hans tibetansk-engelske ordbog er frit tilgængelig på internettet.

Han er meget aktiv i udbredelsen og etableringen af Buddhas lære i Vesten, og underviser både på dansk og engelsk. Hans artikler og forklaringer findes på levekunst.com. Grundlagde Rangjung Yeshe Publications i 1884, bodhitraining.dk i 2015 og bodhitraining.com i 2021.

LandArt workshop

LandArt er kunst i naturen med naturens materialer og værket vil være forgængelig over tid. LandArt er en retning indenfor kunsten, som spirede frem i USA i 60’erne.

På denne workshop tager vi ophold ved stranden. Med fuldt nærvær vil vi åbne os for kreativiteten og skabe et værk af de materialer, som er at finde på og ved stranden. Vi indleder med en mindfulnesspraksis og sætter i fællesskab en intension og tema for værket. Vi skaber værket med både stunder i stilhed og med stunder, hvor vi udveksler omkring frembringelse af værket.

Hanne Ravn. MBSR lærer, psykoterapeut og meditationslærer.
www.hanneravn.dk

Energiarbejde ud fra Bob Moores lære

Bob Moore var irsk healer, som kom til Danmark i 70’erne. Han har hele sit liv studeret og forsket i kroppens energisystem. Den omfattende viden og erfaring har han igennem mange år formidlet til mange kursister på sit kursussted i Ringkøbing.

I denne workshop bliver der givet en enkel introduktion til Bob Moores pædagogik, og dernæst vil vi praktisere enkle øvelser. I praksis med øvelserne er mindfulness et afgørende udgangspunkt.

Hanne Ravn. MBSR lærer, psykoterapeut og meditationslærer.
www.hanneravn.dk

Danseworkshop

I dansen kan vi genfinde den livfuldhed og urkraft, som får planeten til at bevæge sig, blomsten til at springe ud og mennesker til at skabe liv og elske.

Vi skal i denne workshop fordybe os ned i kroppen. Vi skal skabe forbindelse mellem krop og hoved. Vi skal vække glæde, vitalitet og forbundethed. Vi skal undersøge det nydende, uforpligtende og det vågne i bevægelse. Vi danser til musik fra mange forskellige kulturer og retninger, og vi vil igen og igen gå på opdagelse med, hvad det rører i kroppen og sindet.

Maria Rose Dybvad, Vækstcenteret. Nr. Snede
https://maria-rose.dk/aktiviteter/

Soundful Yoga ved Mayaya Louise Schubert

En mindful yogaform krydret med klange fra syngeskåle, som inviterer til nærvær, fordybelse og hvile i krop, sind, og sjæl. Sessionen afsluttes med en lang afspænding med blid gong, rainmaker og andre meditative instrumenter.

Mayaya fra Huset For Samklang vil guide dig gennem 1 1/2 time med livfuld lyd og bevægelse.

Mayaya er uddannet indenfor Psykoterapi, lydhealing, mindfulness, yoga og meditative koncerter.

For mere info se www.mayaya.dk

Mindfulness i Nepal – en rejse i indre og ydre bæredygtighed ved Bente Pedersen,
MBSR lærer

Jeg oplevede, at 8 ugers rejse i Nepal åbnede for nye sammenhænge mellem indre og ydre bæredygtighed. At være længere tid i ukendte sammenhænge oplevede jeg gav mig udfordringer både i relationen til mig selv og andre.

Tag med på 1 1/2 times ”rejse” hvor tidsbilleder fra Nepal danner rammerne for en mindfulness-praksis, hvor den indre bæredygtighed danner grundlaget for at kunne bidrage ind i en bæredygtig fremtid.

Bente er uddannet psykiatrisk sygeplejerske, MBSR-lærer, arbejder som selvstændig underviser og oplægsholder. For mere info se www.mental-sundhed.info

Skovterapi og mindfulness i naturen ved Lisa Klint, MBSR lærer

Der er dokumenteret effekt af naturbaserede forløb for stress, angst og depression. Ved ophold i naturen vises bedring i tryghed, bedre håndtering af større livsudfordringer, øget koncentrationsevne, større selvværd og ikke mindst en afslappende effekt.

Workshoppen byder på introduktion til shinrin-yoku (skovbadning), skovterapi, guidede sanseoplevelser, mindfulness i naturen og refleksionsøvelser og inspiration til selv at finde ro i naturen.

Workshoppen varetages af Lisa Klint, MBSR lærer og uddannet i forest bathing, skovterapi og bioenergetic landscapes.

For mere information se https://center-for-fokus.dk/skovterapi/

Open Heart Voice workshop ved Joan Birk, MBSR lærer.

Vil du lære at udtrykke dig mere frit med din helt naturlige stemme? De fleste af os har lært at nedtone vores udtryk på forskellige måder.

Gennem afspænding, mindfulness og bevidst stemmearbejde vil vi i et trygt rum skabe mulighed for at åbne for kontakt til hjerteligheden og vores naturlige stemme – for derigennem at invitere til forløsning af blokeringer samt vække indre kraft. En langsom, nænsom og lyttende proces til kraftfuldt og helende arbejde. Der kræves ingen forkundskaber i forhold til stemmearbejde eller sang for at deltage.

For yderligere info facebook.com/openheartvoice

Første workshop (kontakt til naturlig stemme) skaber fundament for anden workshop (fokus på at give/modtage).

Joan er uddannet MBSR-lærer og arbejder i Open Heart Voice med naturlig lindring af stress – i mennesker, relationer og organisationer gennem stillevandringer og stemmearbejde.