Mindfulness Festival

Workhops

27.-28. maj 2023

Strandgården Helgenæs Mols

Sidste frist for tilmelding d. 25. april, 2023

Mindfulness med Gradvis Dybde

Templet på Gomde 10-12 Søndag den 28 maj,
Ved Erik Pema Kunsang

Erik Pema Kunsang er født i Danmark og har siden 1972 studeret og praktiseret Buddhas og især Padmasambhavas lære.

Han har stået i lære hos mange mestre, bl.a. 16 år som tjener og tolk for Dzogchen-mesteren Tulku Urgyen Rinpoche.

Siden 1975 er han blevet vejledt af Chokyi Nyima Rinpoche.

Tilskyndet af Rinpoche startede Erik et studiecenter og et oversættelsesprogram i 1981, begge med navnet Rangjung Yeshe.

Erik har oversat og udgivet mere end 60 værker og hans tibetansk-engelske ordbog er frit tilgængelig på internettet.

Han er meget aktiv i udbredelsen og etableringen af Buddhas lære i Vesten, og underviser både på dansk og engelsk. Hans artikler og forklaringer findes på levekunst.com. Grundlagde Rangjung Yeshe Publications i 1884, bodhitraining.dk i 2015 og bodhitraining.com i 2021.

LandArt workshop

LandArt er kunst i naturen med naturens materialer og værket vil være forgængelig over tid. LandArt er en retning indenfor kunsten, som spirede frem i USA i 60’erne.

På denne workshop tager vi ophold ved stranden. Med fuldt nærvær vil vi åbne os for kreativiteten og skabe et værk af de materialer, som er at finde på og ved stranden. Vi indleder med en mindfulnesspraksis og sætter i fællesskab en intension og tema for værket. Vi skaber værket med både stunder i stilhed og med stunder, hvor vi udveksler omkring frembringelse af værket.

Hanne Ravn. MBSR lærer, psykoterapeut og meditationslærer.
www.hanneravn.dk

Energiarbejde ud fra Bob Moores lære

Bob Moore var irsk healer, som kom til Danmark i 70’erne. Han har hele sit liv studeret og forsket i kroppens energisystem. Den omfattende viden og erfaring har han igennem mange år formidlet til mange kursister på sit kursussted i Ringkøbing.

I denne workshop bliver der givet en enkel introduktion til Bob Moores pædagogik, og dernæst vil vi praktisere enkle øvelser. I praksis med øvelserne er mindfulness et afgørende udgangspunkt.

Hanne Ravn. MBSR lærer, psykoterapeut og meditationslærer.
www.hanneravn.dk

Danseworkshop

I dansen kan vi genfinde den livfuldhed og urkraft, som får planeten til at bevæge sig, blomsten til at springe ud og mennesker til at skabe liv og elske.

Vi skal i denne workshop fordybe os ned i kroppen. Vi skal skabe forbindelse mellem krop og hoved. Vi skal vække glæde, vitalitet og forbundethed. Vi skal undersøge det nydende, uforpligtende og det vågne i bevægelse. Vi danser til musik fra mange forskellige kulturer og retninger, og vi vil igen og igen gå på opdagelse med, hvad det rører i kroppen og sindet.

Maria Rose Dybvad, Vækstcenteret. Nr. Snede
https://maria-rose.dk/aktiviteter/

Soundful Yoga ved Mayaya Louise Schubert

En mindful yogaform krydret med klange fra syngeskåle, som inviterer til nærvær, fordybelse og hvile i krop, sind, og sjæl. Sessionen afsluttes med en lang afspænding med blid gong, rainmaker og andre meditative instrumenter.

Mayaya fra Huset For Samklang vil guide dig gennem 1 1/2 time med livfuld lyd og bevægelse.

Mayaya er uddannet indenfor Psykoterapi, lydhealing, mindfulness, yoga og meditative koncerter.

For mere info se www.mayaya.dk

Mindfulness i Nepal – en rejse i indre og ydre bæredygtighed ved Bente Pedersen,
MBSR lærer

Jeg oplevede, at 8 ugers rejse i Nepal åbnede for nye sammenhænge mellem indre og ydre bæredygtighed. At være længere tid i ukendte sammenhænge oplevede jeg gav mig udfordringer både i relationen til mig selv og andre.

Tag med på 1 1/2 times ”rejse” hvor tidsbilleder fra Nepal danner rammerne for en mindfulness-praksis, hvor den indre bæredygtighed danner grundlaget for at kunne bidrage ind i en bæredygtig fremtid.

Bente er uddannet psykiatrisk sygeplejerske, MBSR-lærer, arbejder som selvstændig underviser og oplægsholder. For mere info se www.mental-sundhed.info

Skovterapi og mindfulness i naturen ved Lisa Klint, MBSR lærer

Der er dokumenteret effekt af naturbaserede forløb for stress, angst og depression. Ved ophold i naturen vises bedring i tryghed, bedre håndtering af større livsudfordringer, øget koncentrationsevne, større selvværd og ikke mindst en afslappende effekt.

Workshoppen byder på introduktion til shinrin-yoku (skovbadning), skovterapi, guidede sanseoplevelser, mindfulness i naturen og refleksionsøvelser og inspiration til selv at finde ro i naturen.

Workshoppen varetages af Lisa Klint, MBSR lærer og uddannet i forest bathing, skovterapi og bioenergetic landscapes.

For mere information se https://center-for-fokus.dk/skovterapi/

Open Heart Voice workshop ved Joan Birk, MBSR lærer.

Vil du lære at udtrykke dig mere frit med din helt naturlige stemme? De fleste af os har lært at nedtone vores udtryk på forskellige måder.

Gennem afspænding, mindfulness og bevidst stemmearbejde vil vi i et trygt rum skabe mulighed for at åbne for kontakt til hjerteligheden og vores naturlige stemme – for derigennem at invitere til forløsning af blokeringer samt vække indre kraft. En langsom, nænsom og lyttende proces til kraftfuldt og helende arbejde. Der kræves ingen forkundskaber i forhold til stemmearbejde eller sang for at deltage.

For yderligere info facebook.com/openheartvoice

Første workshop (kontakt til naturlig stemme) skaber fundament for anden workshop (fokus på at give/modtage).

Joan er uddannet MBSR-lærer og arbejder i Open Heart Voice med naturlig lindring af stress – i mennesker, relationer og organisationer gennem stillevandringer og stemmearbejde.

Frank Bornakke – Mindfulness Festival 2023

Mindfulness i kajak på havet

Natur med vand går fint i samklang med mindfulness. Vandets lyde og langsommelighed smitter os nemlig, så vi automatisk kommer mere nærværende til stede i nuet. Du vil også få små opmærksomhedsøvelser i kajakken.

Du behøver ikke at have erfaring med at ro i kajak for at være med. Vi vil nemlig ro i stabile havkajakker der er beregnet for begyndere. Er det din første tur i kajak, vil du få en sikker og rolig introduktion til at ro i kajak. Vi ror naturligvis med redningsvest, og vi ror langsomt, så alle kan følge med, og så vi mentalt kommer ned i tempo.

Jeg tror at vandet bliver helt stille og spejlblankt, og at solen gavmildt vil skinne ned på os, men hvis det mod mine forventninger og ønsker alligevel skulle blive blæsevejr, vil vi lave mindfulnessøvelser på stranden i stedet.

Frank er uddannet indenfor mindfulness, yoga, coaching og kajak.

Se mere naturmindful.dk

Helle Kofoed - Mindfulness Festival 2023

Klimavenlig og bæredygtig mad

Der er rigtig meget fokus på bæredygtighed lige i tiden. Og jo ikke uden grund.

For mig, min krop og psyke er det bæredygtigt at spise sunde fødevarer, hvilket også er sund fornuft for vores jordklode og klimaet generelt. At spise biodynamisk/økologisk mad beskytter vores kroppe mod kemikalier som er kropsfremmede stoffer så som bl.a. er pesticider, skimmelmidler og stråforkortere.

Hvis det er muligt at dyrke egen have eller hente maden lokalt og spise efter årstiden har vi taget et kæmpe skridt for miljøet.

På denne workshop vil vi sætte fokus på hvordan man kan arbejde med naturen og ikke imod. Vi vil desuden gå tur og samle urt urter, som skal bruges til den mad vi skal spise. Naturen er fyldt med vilde urter som har helbredende virkninger, men som næsten er glemt.

Helle Kofoed
Kostvejleder, homøopat og hormonterapeut.
hellekofoed.dk

Frank Bornakke – Mindfulness Festival 2023

Lama Workshop

I mange år har Ole Winther Esby Helgenæs haft Lamaer og han vil i workshoppen søndag eftermiddag fortælle os om lamaerne og deres evne til at bringe os i kontakt med naturen, og det naturlige sind i os selv.

Lamaerne er i helt naturlig autentisk i kontakt med naturen og når vi kobler os til dem, vil denne evne hos os selv øges og vi kan ikke undgå at mærke naturen mere autentisk, når vi går sammen med et dyr.

Ikke bare tanken om at ”jeg går her” men mere den direkte oplevelse og dybere sansning af at gå lige her og nu, med din fulde tilstedeværelse, og forbundetheden med naturen. En subtil måde at kontakte din naturlige iboende tilstedeværelse, der ikke kræver udvikling eller træning eller andet men blot din ægte kærlige opmærksomhed.
Hvis du har lyst har du muligheden for at gå en lille tur med en af Lamaerne og opleve denne fornemmelse.

Under hele Mindfulness festivallen er du velkommen til at hilse på dem, da de står lige uden for Strandgården.