Starter om


15/09/2023

09:00 / 16:00

Sted

Mindfulness Lene Jensen


Vosnæsvej 26, 8541 Skødstrup

Stilheds retræte ved det naturskønne Vosnæs

Tid til fordybelse, nærvær og egenomsorg 15 – 16 september 2023 ved det naturskønne Vosnæs

”Be still. Stillness reveals the secrets of eternity.” – Lao Tzu
Oversat: “Vær stille. Stilhed åbenbarer evighedens hemmeligheder.” – Lao Tzu

Find din billet her: https://system.easypractice.net/event/stilheds-retraete-ved-det-natursknne-vosnaes-5e1ca

 

Introduktion

Du inviteres med disse dage til for en stund at være stille, at mærke og sanse langsommelighed og nærvær og livet, som det er i dette øjeblik; til at ’høre’ eller sanse og komme i kontakt med noget, man ofte ikke lægger mærke til i en travl hverdag.

Stilhedsretræten giver dig dermed mulighed for at fordybe og integrere din mindfulness og compassion praksis i dit liv.

Mange af os og er vant til at tilsidesætte egne behov, når vi møder andre menneskers lidelse. Vi er vant til at lytte og føle, hvad der kaldes på hos andre og tilbyde vores lindrende nærvær hvert eneste øjeblik. Det gælder særligt professionelle, der arbejder med lidende mennesker, men også alle os andre. På denne retræte handler det kun om dig, hvad du sanser, føler og mærker i krop, sind og hjerte fra det ene øjeblik til det andet.
Livet er altid i bevægelse, alting forandrer sig. Vinter afløses af forår og forår afløses af sommer osv. Den ene dag regner og rusker det og den anden dag skinner solen. Sådan er det også med os.

Når vi fordyber os i mindfulness, kan der opstå både behagelige, ubehagelige og neutrale følelsesmæssige og kropslige oplevelser. Dette er naturlige reaktioner, som vi sammen kan øve os i at byde venligt velkommen. Vi oplever alle lidelse i vores liv. Vi har alle sårede steder, og mange af os bruger mange kræfter på at skubbe dem væk og flygte fra ubehaget. På retræten vil vi nænsomt øve os i ikke at lukke af, ikke at ville fremtvinge bestemte tilstande og reaktioner, men med åbenhed, venlighed, nænsomhed og nysgerrighed øve os i at åbne for alt det vi indeholder, og som viser sig i det nuværende øjeblik.

De smukke omgivelser og stilheden skaber rammer for en unik situation: at være i stilhed, sammen med dig selv – sammen med andre, i et støttende fællesskab. Det kan give dig mulighed for at mærke dig selv, som du er; for at komme i kontakt med et stille og helbredende sted i dig selv; et sted som altid er tilgængeligt for dig.

Og neden under det hele vibrerer en stille strøm af væren og samhørighed. Ofte har vi så travlt, at vi ikke mærker denne lille vibration. Måske vil du møde det i glimt, når du sætter tempoet ned; når du ikke skal være der for andre, og når du bliver guidet til at mærke din krop, åndedræt og hjerte og til at være i nuet igen og igen.

 

Kursusbeskrivelse

Dagene er for alle uanset erfaring og er tilrettelagt og guidet sådan, at du trygt kan læne dig ind i processen.

Vi vil arbejde med de meditationer, du eventuelt kender fra MBSR, og du vil også blive introduceret til nogle få nye øvelser. De praktiske øvelser vil veksle mellem siddende meditationer, kropsscanninger, mindfulness yoga, mindful spisning, loving-kindness og compassion meditationer samt gående meditation i de naturskønne omgivelser ved Vosnæs strand og skov.

Hele dagen med undtagelse af introduktion og afslutning vil foregå i tavshed.
Da vi er to undervisere, vil der være mulighed for individuel vejledning/snak undervejs,

 

Praktiske oplysninger

Retræten afholdes i rekreative omgivelser lige ned til vandet og skoven hos Lene Jensen, Vosnæsvej 26, 8541 Skødstrup. Parkering foregår på offentligt p – plads 300 m fra kursusstedet.

Du skal gå 5 min langs vandet hen til kursusstedet. Naturen byder dig velkommen med sin ro, sin skønhed og sin foranderlighed, uanset om du ankommer i regn, sne, blæst eller solskin. Men tag passende fodtøj på.

På kursusstedet bor der både en kat og en hund, så hvis du har allergi, skal du selv medbringe medicin.

Datoer og tid:
– Fredag d. 15 september 2023 kl. 9-17.
– Lørdag d. 16 september 2023 kl. 9-16.

Du skal selv medbringe egen frokost. Vi serverer, kaffe, te, frugt og snack i løbet af dagen.
Medbring løst tøj, tøj og sko til udendørs brug, vandflaske og indendørs sko eller sokker samt håndklæde hvis du vil i vandet i pauserne. Vi har måtter, puder og tæpper, men hvis du hellere vil bruge dit eget udstyr, er du velkommen til det.

 

Nærmere infoformation

Ann på info@mindfulnessdjursland.dk eller 61303155 eller Lene på: Lene@mindfulness-lj.dk eller 28104566.

Der er plads til 10 deltagere.
Pris: 1750 kr. som reserveres på dit kort ved tilmelding, men trækkes først når kurset er afholdt.

Fortrydelsesret og afmelding
Ved afmelding senere end otte uger før hæfter man for hele kursusbeløbet. Du har dog mulighed for frit at overdrage pladsen til en anden eller sælge din plads til eventuelt interesserede på ventelisten. Send os da navn, adresse og telefonnummer på den pågældende person.

Ved afmelding senest otte uger før start, betales et administrationsgebyr på 300 kroner.
Der tages forbehold for fejl og ændringer.

 

Du kan finde din billet her: https://system.easypractice.net/event/stilheds-retraete-ved-det-natursknne-vosnaes-5e1ca

Se mere om os her

Link 1: https://mindfulness-paa-hospice.naervaeromkringdoende.dk/om-os/
Link 2: https://mindfulness-lenejensen.dk/om-lene-jensen/
Link 3: https://www.mindfulnessdjursland.dk/

 

Vi glæder os til disse 2 fordybelsesdage med jer.

Kærlig hilsen Ann og Lene