17/05/2018

Hele dagen

Mindfulness foreningen


Arrangør

Mindfulness Foreningen har i år været vært for endnu enstilhedsretræte, hvor rammen igen var Gomde retræte center. Helen Stephensonkendt fra bl.a. Gaia House og Dr. David Brown skabte sammen en vidunderlig retræte med afsæt i deres mangfoldige kompetencer. Vi, 25 deltagere, lod os inspirere, tog deres viden til os, og ikke mindst deres passion, som blev foldet ud i Helen og Davids uendeligt store hjerterum.
Helen øsede ud af sine fantastiske guidedeåndedræts og yoga øvelser, tidlig morgen og igen om eftermiddagen. Hun nærmest modulerede vores kroppe med sin stemme. Samtidig delte hun ud af sin store undervisningserfaring i mindfulness og meditation.
David tog udgangspunkt i sin meditations- og forskningsverden. Han kombinerede og afstemte sine mange år erfaring i meditation med erfaringerne fraforskningsverdenen og sit virke som læge og bidrog på den måde med den videnskabelige tilgang til meditation.
De begge to supplerede hinanden i en smuk harmoni som i digtet af Rumi ”Fuglevinger”:

Fuglevinger
Sorgen af det du har mistet løfter et spejl op til der hvor du tappert arbejder.
Du forventer det værste, du kigger, og i stedet ser du det glade ansigt, du har længtes efter.
Dine hænder åbner og lukker, åbner og lukker.
Hvis de altid var knyttede eller udstrakt åbne, ville de være paralyseret.
Din dybeste tilstedeværelse er i hver lille sammentrækning og udvidelse, disse to er smukt balanceret og koordineret som fuglevinger. – RUMI

Helt igennem en dejlig retræte i 7 dages stilhed, hvor ”Embodying the Heart of Kindness and Presence: An insight meditation and yoga retreat” blev gennemført på en nænsom, inspirerende og informativ måde. Vi i organisator gruppen har nydt arbejdet med at arrangere både før, under og efter retræten, og vi vil gerne rette en tak til alle deltagerne, som var med til at sørge for, at retræten blev så hjertelig og rummelig, som den var. Tak.

Ann, Gitte & Jane