11/09/2021

10:00 / 16:00

Mindfulness foreningen


Arrangør

Lørdag og søndag d. 11. – 12. september

Mindfulness of Feeling Tone (Vedanâ)

I samarbejde med Copenhageninsight og Boddhicollege vil vi på det varmeste anbefale at deltage i denne weekend med international anerkendt Dharmalærer og forfatter Martine Batchelor.

Fokus denne weekend vil være mindfulness af vedana (ofte oversat til engelsk som feeling tones), som er den anden øvelse inden for buddhistisk mindfulness praksis. Først vil vi kigge på forskellige aspekter af mindfulness, dernæst vil jeg forsøge at definere, hvad vedana er, og hvordan vi kan være bevidste om dem.

Pali-begrebet vedana refererer til den emotionelle tonalitet af vores oplevelser. Når vi kommer i kontakt med vores omgivelser igennem en af vores seks sanser, oplever vi altid kontakten som enten behagelig, ubehagelig eller et sted midt imellem. Det er vigtigt at forstå, at vedana skabes af os selv, de er ikke givet på forhånd eller iboende i det objekt, vi kommer i kontakt med. Derfor er det essentielt at være bevidst om vedana, som opstår ekstremt hurtigt og påvirker vores reaktioner og adfærd i verden helt fundamentalt.

I løbet af weekenden vil vi også undersøge, hvordan vi ofte kommer til at holde fast i og forstærke/overdrive vores historier om virkeligheden på basis af dette, og hvordan meditation kan hjælpe os med at give slip og derigennem skabe plads for en mere kreativ og fri interaktion med det vi møder på vores vej.
STED:
Bernhard Bangsvej 25, 2. sal
2000 FrederiksbergTILMELD DIG HER + MERE INFO