05/11/2021

15:00 / 14:00

Sted

Himmelbjerggaarden


Himmelbjergvej 11 8680 Ry

86 89 89 00

Et yogaretreat med 3 dages fordybelse i din egen praksis.

Weekenden er for dig der arbejder professionelt og tilbyder mindfulness og yoga, som undervisning eller som anden intervention, herunder som behandling, vejledning terapi og spirituel udvikling. Mindfulness Baseret Stress reduktion, og Mindfulness Baserst Cognitiv terapi
MBSR / MBCT, og andre MIndfulness og Compassion baserede interventioner, MBI.og CCT mm.

Start: Fredag 5. november kl. 15-16 ankomst og tjek ind
Slut: Søndag den 7. november kl. 14

Målgruppe: Mindfulnesslærere MBSR, MBKT, Compassion og terapeuter, psykologer, læger
Weekenden er både for medlemmer og for ikke medlemmer af mindfulnessforeningen.

Underviser: Carsten Crone Caroc der til dagligt underviser i yoga og meditation på Skandinavisk Yoga og Meditationsskole København.

Sted: Internat  Himmelbjergården ved Silkeborg

Sundhed- og hygiejnemæssige retningslinjer

arr. Mindfulnessforeningen Danmark

>>Tilmeld dig her

Pris:
Bemærk rabat kr. 200 ved tidlig tilmelding – inden d. 1.9.2021!
Medlemmer: 2.600 kr. / 2.400 kr. ved tidlig tilmelding
Ikke medlemmer: 3.000 kr. / 2.800 kr. ved tidlig tilmelding

Ønsker du eneværelse koster det 500 kr. ekstra. Der kan lejes sengelinned til 150 kr.

Weekenden er for dig der arbejder professionelt og tilbyder mindfulness og yoga, som undervisning eller som anden intervention, herunder som behandling, vejledning, terapi og spirituel udvikling. Mindfulness Baseret Stress reduktion, og Mindfulness Baserst Cognitiv terapi

MBSR / MBCT, og andre Mindfulness og Compassion baserede interventioner, MBI.og CCT mm.

Deltager antal: max. 20 deltagere efter først til mølle princippet

Der vil være undervisning i 4 daglige blokke startende fredag kl. 16-18

Morgen, formiddag, eftermiddag og aften, hvor aftenundervisningen vil være yogafilosofi. Nærmere program og info følger. Der vil også være enkelte karmayogaopgaver i form af at snitte grøntsager og vaske op efter måltiderne

Kosten vil være let vegansk mad. Hvis der er allergier mm vi skal tage hensyn til, kan du skrive det i tilmeldingen og vi vil gøre vores bedste for at imødekomme dine behov:

UNDERVISNINGEN

Dette weekend-retreat er en dybdegående introduktion til yoga og meditation fra et tantrisk perspektiv.

Tantrisk henviser i denne sammenhæng til den klassiske tantra-yoga fra Indien. En tradition som indeholder en dyb praktisk og teoretisk forståelse for den spirituelle proces og en forståelse for hvordan yoga og meditation kan bruges som værktøjer til at virkeliggøre målet for processen.

Den praktiske del
I løbet af weekenden bliver du på en systematisk måde ført igennem et afvekslende forløb af fysiske yogaøvelser, åndedrætsøvelser, afspændingsøvelser (inkl. Yoga Nidra) meditationer og kontemplationer.

Formålet er i første omgang at frigøre spændinger, stimulere og harmonisere kroppens energier og lede dig ind i en dyb afspændt tilstand af hvile og velvære.

I den afspændte tilstand vil du opleve at de dybere aspekter af dig selv (dit inderste væsen) træder tydeligere frem og en gylden mulighed opstår, for at udforske hvad det vil sige, at være dig.

I forskellige meditationer og kontemplationer udforsker vi din egen direkte erfaring af hvad det vil sige at være til som menneske. Hvad er jeg dybest set? Hvad er den virkelighed jeg lever i? Og hvad betyder mine overbevisninger i forhold til min oplevelse af fred og lykke?

Formålet med weekenden er at give dig en direkte erfaring med effekten af den meget potente kombination af yoga og meditation. Hovedvægten vil være på praktiske øvelser der har en umiddelbar virkning. En virkning som du mærker med det samme men som også vil kunne mærkes i dagene efter retreatet og vil kunne holdes ved lige og fordybes med regelmæssig praksis.

Det tantriske vendenssyn

For at sætte det praktiske i perspektiv, vil der desuden være gennemgange af forskellige aspekter af Tantrisk filosofi og verdenssyn

Du vil på en let forståeligt og praktisk anvendelig måde bliver præsenteret for forklaringsmodeller og begreber, der vil give dig en større forståelse for, hvad det vil sige, at arbejde med sig selv ud fra et tantrisk perspektiv.

Du vil bl.a. få svar på følgende spørgsmål: Hvorfor yoga? Hvordan virker det? Hvordan kan jeg bruge det i min hverdag? Vi berører centrale begreber som prana (energi) cit (bevidsthed/opmærksomhed), bodha (opvågning), moksha (frigørelse) samskara (psykiske aftryk) mm.

Underviseren

Weekenden ledes af yoga og meditationslærer Carsten Crone Caroc der har mere end 20 års undervisningserfaring og til dagligt underviser på Skandinavisk Yoga og Meditationsskole i København.

”Min tilgang er åben og udogmatisk, drevet af en grundlæggende nysgerrighed og dybdegående interesse for hvordan yoga og meditation kan berige både mit eget og andres liv.

I løbet af årene har jeg udforsket en del forskellige tilgange til det spirituelle liv og er kommet frem til at enhver tradition på trods af deres forskelligheder og indbyrdes modsætninger alle har noget væsentligt af tilbyde.

Selv har jeg min grundlæggende erfaring fra Skandinavisk Yoga og Meditationsskole hvor jeg gennemgik et omfattende seksårigt træningsforløb for at kvalificerer mig til at undervise i tantrisk yoga og meditation. Efterfølgende rejste jeg i Indien hvor jeg stødte på Vipassana meditation og blev dybt fascineret af Theravada Buddhismen. I mit studie af Buddhas lære fik jeg øjnene op for nogle sammenhænge som jeg ikke tidligere havde forstået og en dybere indsigt i sindets natur.

De senere år har jeg hovedsageligt fordybet mig i den Indiske Tantras verden- og menneskesyn. Et af de aspekter jeg særlig godt kan lide ved den tantriske tilgang er holdningen om, at det er muligt at nå til fuld opvågning og frigørelse i det liv, vi lever lige nu. Vi behøver ikke at trække os væk fra livet for at søge erkendelsen i isolation. Tantrisk yoga er fra udgangspunktet designet til mennesker som lever helt almindelige liv med familie, arbejde og andre interesser.”

Carsten Caroc er 46 år og bor med sin kone Leyla og to døtre på Nørrebro i København. Han deler sit arbejdsliv mellem undervisning i yoga og meditation og kunstneriske arbejde. Han er også uddannet billedkunstner fra Kunstakademiet i København. I hans kunstneriske praksis kombinerer han sin interesse for yoga og meditation med abstrakt kunst. Du kan se hans malerier her: cronecaroc.com