Mindfulness Foreningens kalender

– Foreningens aktiviteter

 • Ingen events fundet

iCalTilmeld

Modtage notifikationer om events på din mail.

Tak for din tilmelding.
Alle felter skal udfyldes.
11/04/2023
09:30 / 12:00

8-ugers MBSR mindfulness forløb – Lejre

Af Berit Larsen26170955 MBSR

MBSR Mindfulness forløb - Lejre

MBSR programmet består af 8 tirsdage, samt et heldags fredagsretreat.

På 8 ugers programmet anvendes der intensiv træning i mindfulness/bevidst venligt nærvær til forbedring af helbred, livskvalitet og livsglæde hos raske og syge personer, herunder effektiv håndtering af symptomer på stress, angst og depression.

De seneste års forskningsresultater af MBSR Mindfulness programmet og dennes positive indvirken på såvel fysiske, personlige som professionelle liv, skaber øget interesse for at opøve mindfulness/bevidst venligt nærvær, som en vej til mere essentiel livskvalitet, personligt lederskab, empati og livfuldhed. Der er allerede et væld af studier der dokumenterer effekten af MBSR Mindfulness programmet.

På 8 ugers kurset, vil bl.a. følgende temaer blive berørt:

 • Bevidst nærvær og nuets kraft
 • Opmærksomhed der rummer tanker, følelser og kropslige sansninger
 • Håndtering af tankemylder, modløshed, stress, smerte, angst, depression og helbredsproblemer
 • Nervesystemet, hjernen og selvberoligelse
 • Venlighed, (self)compassion
 • Jordforbindelse, grounding og kropsbevidsthed
 • Koncentration og rummelighed – relationskompetencer
 • Kreativitet og udfoldelse af potentialer
 • Øget bevidsthed, evnen til at tage ansvar og vælge

Opstart: 11.april 2023

Tid: 9.30-12.00

Sted: Vibevadgaard, Blæsenborgvej 7, 4320 Lejre

Datoer:  11, 18, 25 apr – 2, 9, 16, 23, 30 maj, samt et heldags fredagsretreat d.26/5 2023 kl. 9-16.00. (OBS: første kursusgang er tre timer kl.9.00-12.00).

Underviser: Berit Larsen, MBSR mindfulness lærer fra Århus Universitet, Psykoterapeut MPF, Coach ICF og Bevægelsespædagog. Læs mere på hjemmesiden: www.mindful-u.dk

Udtale fra tidligere deltager:

"Jeg takker af hele mit hjerte for den hjælp jeg fik til, at finde tilbage til mig selv.
Det er slet ikke så svært det hele, når blot jeg kan mærke mig selv. Jeg mistede mig selv over en længere periode, og sagde flere gange: det er som om jeg er forsvundet.
Jeg er tilbage stærk, og mit hjerte fortæller mig igen tydelig, hvad der er rigtigt og forkert, TAK fordi du hjalp mig tilbage!!
Min kunst er kommet tilbage under min sygemelding, og har gennemgået en stor forandring - fra da jeg mødte dig første gang og hvor let og sjovt den er nu.
Jeg bliver lidt vemodig, ved tanken om at vores onsdags kurser er slut, det har været en kæmpe gave til mig.
Og Berit du er et helt fantastisk menneske, med et hjerte og en omsorg der varmer alle de mennesker du omgås.
Endnu engang tusinde tak og et stort knus fra Mette".

 

Læs mere
12/04/2023
16:30 / 19:30

Mindfulness Baseret Stressreduktions kursus

Af Lene JensenMindfulness Lene Jensen
Vosnæsvej 26, 8541 Skødstrup
28104566 MBSR

Mindfulness i små grupper med fokus på inddragelse af naturen, nærvær, ro og fordybelse.

Forløbet foregår hos: Mindfulness underviser Lene Jensen: www.mindfulness-lenejensen.dk

Kursusbeskrivelse

Mindfulness kan hjælpe dig til at være mere i nuet, og kan have en gavnlig effekt på din fysiske og psykiske tilstand. Forskning har vist, at et evidens baseret MBSR program kan mindske symptomer på stress, angst og depression, samt forbedre din livskvalitet.
Måske lever du i en hektisk hverdag, hvor du er i aktivitet det meste af tiden. Mindfulness træner dig i at blive mere nærværende, mere til stede i kroppen og i nuet, og være med nuet som det er.

Mange mennesker lider af stress, angst, depression, søvnløshed, kroniske smerter, sygdomme, hovedpine og andre symptomer på, at kroppen og sindet er belastet.

MBSR-forløbet kan være en hjælp i din hverdag til at finde mere ro, velvære og forbedre dit helbred fysisk og psykisk. Mindfulness er også for dig, der er rask, og som gerne vil lære dig selv bedre at kende og blive bedre til at være i nuet.

På kurset vil du blive introduceret til forskellige meditationsøvelser, som er udviklet af grundlæggeren af Mindfulness, Dr. Jon Kabat-Zinn. Øvelserne træner din evne til bevidst nærvær i nuet. Dette sker gennem liggende kropsscanning, simple yogaøvelser, siddende meditationer, gangmeditation og øvelser i at være nærværende i dit hverdagsliv.

Undervisningen foregår i en lille gruppe på 7- 8 personer, der mødes en gang ugentligt i mit hjem, som også rummer min arbejdsplads.

3 timer i 8 uger plus en hel dag i stilhed. 30 timer i alt.
Kurset kræver intet forkundskab til Mindfulness, men det kræver, at du er motiveret for at gennemføre hele forløbet. Du skal dagligt sætte 45- 60 minutter af til Mindfulness træning hjemme, så du får integreret øvelserne i din hverdag, for at få den fulde effekt af kurset.

Mindfulness tilrådes ikke ved aktiv svær depression, psykose eller aktivt misbrug.

Om underviseren

Kurset afholdes af Lene Jensen. Jeg er uddannet ergoterapeut, psykoterapeut og MBSR (Mindfulness Baseret Stress Reduktion) lærer. Jeg har 16 års erfaring som selvstændig psykoterapeut med egen praksis. Derudover er jeg tilknyttet Klinik for Funktionelle Lidelser på Aarhus Universitets Hospital, hvor jeg også underviser i MBSR til mennesker med alvorlige søvnforstyrrelser. Senest har jeg undervist i MBSR og compassion på et projekt ved Dansk Center for Mindfulness, Aarhus Universitet: ’Nærvær og compassion træning til sundhedsprofessionelle der arbejder med døende. ’ Min ypperste kvalitet er mit nærvær og min evne til at skabe tryghed og ro. Du mødes af et varmt hjerte, stor erfaring og et ønske om at lindre din lidelse, så du finder din vej i dit liv.

Udtalelser fra tidligere kursister på et 8 ugers MBSR forløb

"Jeg har fået rigtig meget ud af forløbet. Jeg har færre perioder, hvor jeg er nede og når jeg har haft dem, har de været kortere. Jeg kan bedre nyde at være sammen med andre mennesker. Jeg har fået en bedre kommunikation med dem, der er tæt på mig. Jeg er blevet bedre til at mærke mine egne grænser. - Kvinde 30 år"

"Jeg har lært at stilhed, ro og meditation gør godt for mig i dagligdagen. Det giver stor glæde at stoppe op og nyde nuet. Jeg har fået gode værktøjer til at håndtere stressede perioder på mit job. - Mand 45 år"

"Det får mine varmeste anbefalinger. Det har været sådan en lille økonomisk investering i forhold til, hvad jeg allerede nu kan mærke, det har givet mig. Jeg ser det som et vendepunkt i mit liv. Jeg har fået kontakt til krop og sjæl, – en kontakt jeg ikke har mærket i mange år. - Kvinde 35 år"

Praktiske oplysninger

Pris: 4550 kr.
Pris: 3800 kr. (for Studerende. Kontakt mig for rabatkode).

Beløbet reserveres på din konto, men trækkes først ved kursus start. Du kan også betale kurset i rater mod et ekstra gebyr på 100 kr. Kontakt mig, hvis denne løsning er bedst for dig.

Prisen dækker undervisning, guidede meditationer og yoga øvelser, kompendium kaffe, te, og snacks i pauserne.

Inden kurset starter, kontakter jeg dig telefonisk for en forsamtale. Du er også velkommen til at kontakte mig på 28104566, hvis du ønsker yderligere information.

Link til deltagelse: https://system.easypractice.net/event/lene-jensen-c7422

Lokation

Mindfulness Lene Jensen er placeret ude i det naturskønne Vosnæv med 50 meter til havet.

Den fantastiske placering gør  det ideelt at inddrage naturen i forløbet.

Addressen er: Vosnæsvej 26, 8541 Skødstrup.

Datoer

- 1. gang: Onsdag d. 12/4 kl. 16:30 - 19:30
- 2. gang: Onsdag d. 19/4 kl. 16:30 - 19:30
- 3. gang: Onsdag d. 26/4 kl. 16:30 - 19:30
- 4. gang: Onsdag d. 3/5 kl. 16:30 - 19:30
- 5. gang: Onsdag d. 10/5 kl. 16:30 - 19:30
- 6. gang: Onsdag d. 24/5 kl. 16:30 - 19:30
- 7. gang: Fredag d. 2/6 kl. 9:30 - 16:30 (Stilhedsdag)
- 8. gang: Onsdag d. 7/6 kl. 16:30 - 19:30
- 9. gang: Onsdag d. 14/6 kl. 16:30 - 19:30

Du kan læse mere her

Du kan læse mere om mig, min baggrund og se en film om MBSR på - https://mindfulness-lenejensen.dk/mindfulness/

Jeg glæder mig til at møde dig.

Kærlig hilsen
Lene Jensen

Læs mere
26/04/2023
00:00

Mindfulness-baseret kognitiv terapi

Af Kenan Hansen MBKT

Målgruppe

Dette online kursus er for psykologer og læger (75 %), samt andre faggrupper såsom sygeplejersker, pædagoger, socialrådgivere, psykologpraktikanter mv. (max. 25 %), som er interesserede i at anvende MBKT i psykoterapeutisk sammenhæng. Kurset er velegnet til personer både med kendskab eller uden kendskab til kognitiv terapi, mindfulness og MBKT.

Undervisningsform

Kurset foregår online via en sikker platform. Kurset er oplevelsesorienteret med her-og-nu fokus med aktiv tilegnelse af værktøjerne til udvikling af mindfulness i et forløb blandet med oplæg, mindfulness øvelser, gruppearbejde og diskussion.

Indhold

Kurset er i alt 30 timer fordelt over seks dage. Det omfatter kognitiv terapi som grundteori (10 timer) og mindfulness som metodetræning (20 timer) i en bred psykoterapeutisk sammenhæng, hvor forskningen på området inddrages.

Dato/tid

26. april og 10. maj 2023, begge dage kl. 17-20
27. og 28. april, 11. og 12. maj 2023, alle fire dage kl. 9-16

Pris

6.950 kr. inkl. kursusmateriale, meditationer på lydfil og kursusbevis.
Halv pris for arbejdsledige/studerende/pensionister.
OBS Tilmelder du dig til vores andre kurser, opnår du 25% rabat ved køb af første kursus og 50% af tredje kursus.

Læs mere
27/05/2023
00:00

Mindfulness Foreningen inviterer alle til Mindfulness Festival den 27.-28.5.2023

Af Mindfulness ForeningenStrandgården Helgenæs Mols
MBKT / MBSR / Retreat / Yoga retreat

Strandgården Helgenæs Mols

REGISTER HERE SEE WORKSHOPS AND TEACHERS  The bright nights and the beautiful nature at Helgenæs on Mols form the background for the two-day Mindfulness Festival, where the focus is on nature, art and spirituality. Give yourself a break and enjoy the community and nature. We invite you to workshops with opportunities for calm and contemplation, events with mindfulness in dance and movement and the opportunity to sharpen your senses in the cool sea. Both days offer workshops in the morning and afternoon, where together we experience the breadth and depth of mindfulness. There will be workshops both indoors, in nature and at the Temple on Gomde. We start with an hour of joint guided mindfulness/meditation and yoga practice in the morning, and on Saturday evening we have a joint workshop with dance and awareness. We are looking for volunteers who will participate in the festival at a reduced price in exchange for helping us with 4-6 hours of work in connection with the festival. If you would like to contribute with a workshop of 1.5 - 2 hours, you are very welcome to contact Birthe Moksha on phone: 2129 4570 or email: info@mindfulnessforeningen.dk

Some practical information, more detailed program to follow.

Check in at the festival on Saturday 27 May between 9-10, where there will be coffee and tea. Workshops start at 10. If you arrive the day before, you can contact Strandgården for a single night or local airB&B. We offer single rooms, double rooms and tents at Strandgården, Mols, which is situated in a scenic 10-minute walking distance from the beach. Over two days, we will continuously present approx. 12-15 workshops as well as joint morning yoga and meditation and evening practice and dance in addition. We hereby invite teachers / presenters / artists with different backgrounds and traditions who can together unfold our 3 areas and create a festival. We are preparing lunch and dinner on Saturday the 27th and lunch on Sunday the 28th, as well as a light sandwich for the journey home on Sunday evening. We are looking for sustainable and climate-friendly vegan food at the festival, as well as snacks/biscuits, fruit and coffee and tea etc. in the breaks. Please bring your own breakfast for Sunday morning, where we provide coffee and tea. We will finish together on Sunday 28 May approx. at 18.00, where you are offered a light sandwich for the journey home. REGISTER HERE SEE WORKSHOPS AND TEACHERS 
Læs mere
15/09/2023
09:00 / 16:00

Stilheds retræte ved det naturskønne Vosnæs

Af Lene JensenMindfulness Lene Jensen
Vosnæsvej 26, 8541 Skødstrup
+4528104566 Retreat

Stilheds retræte ved det naturskønne Vosnæs

Tid til fordybelse, nærvær og egenomsorg 15 – 16 september 2023 ved det naturskønne Vosnæs

”Be still. Stillness reveals the secrets of eternity.” - Lao Tzu
Oversat: "Vær stille. Stilhed åbenbarer evighedens hemmeligheder." - Lao Tzu

Find din billet her: https://system.easypractice.net/event/stilheds-retraete-ved-det-natursknne-vosnaes-5e1ca

 

Introduktion

Du inviteres med disse dage til for en stund at være stille, at mærke og sanse langsommelighed og nærvær og livet, som det er i dette øjeblik; til at ’høre’ eller sanse og komme i kontakt med noget, man ofte ikke lægger mærke til i en travl hverdag.

Stilhedsretræten giver dig dermed mulighed for at fordybe og integrere din mindfulness og compassion praksis i dit liv.

Mange af os og er vant til at tilsidesætte egne behov, når vi møder andre menneskers lidelse. Vi er vant til at lytte og føle, hvad der kaldes på hos andre og tilbyde vores lindrende nærvær hvert eneste øjeblik. Det gælder særligt professionelle, der arbejder med lidende mennesker, men også alle os andre. På denne retræte handler det kun om dig, hvad du sanser, føler og mærker i krop, sind og hjerte fra det ene øjeblik til det andet.
Livet er altid i bevægelse, alting forandrer sig. Vinter afløses af forår og forår afløses af sommer osv. Den ene dag regner og rusker det og den anden dag skinner solen. Sådan er det også med os.

Når vi fordyber os i mindfulness, kan der opstå både behagelige, ubehagelige og neutrale følelsesmæssige og kropslige oplevelser. Dette er naturlige reaktioner, som vi sammen kan øve os i at byde venligt velkommen. Vi oplever alle lidelse i vores liv. Vi har alle sårede steder, og mange af os bruger mange kræfter på at skubbe dem væk og flygte fra ubehaget. På retræten vil vi nænsomt øve os i ikke at lukke af, ikke at ville fremtvinge bestemte tilstande og reaktioner, men med åbenhed, venlighed, nænsomhed og nysgerrighed øve os i at åbne for alt det vi indeholder, og som viser sig i det nuværende øjeblik.

De smukke omgivelser og stilheden skaber rammer for en unik situation: at være i stilhed, sammen med dig selv - sammen med andre, i et støttende fællesskab. Det kan give dig mulighed for at mærke dig selv, som du er; for at komme i kontakt med et stille og helbredende sted i dig selv; et sted som altid er tilgængeligt for dig.

Og neden under det hele vibrerer en stille strøm af væren og samhørighed. Ofte har vi så travlt, at vi ikke mærker denne lille vibration. Måske vil du møde det i glimt, når du sætter tempoet ned; når du ikke skal være der for andre, og når du bliver guidet til at mærke din krop, åndedræt og hjerte og til at være i nuet igen og igen.

 

Kursusbeskrivelse

Dagene er for alle uanset erfaring og er tilrettelagt og guidet sådan, at du trygt kan læne dig ind i processen.

Vi vil arbejde med de meditationer, du eventuelt kender fra MBSR, og du vil også blive introduceret til nogle få nye øvelser. De praktiske øvelser vil veksle mellem siddende meditationer, kropsscanninger, mindfulness yoga, mindful spisning, loving-kindness og compassion meditationer samt gående meditation i de naturskønne omgivelser ved Vosnæs strand og skov.

Hele dagen med undtagelse af introduktion og afslutning vil foregå i tavshed.
Da vi er to undervisere, vil der være mulighed for individuel vejledning/snak undervejs,

 

Praktiske oplysninger

Retræten afholdes i rekreative omgivelser lige ned til vandet og skoven hos Lene Jensen, Vosnæsvej 26, 8541 Skødstrup. Parkering foregår på offentligt p - plads 300 m fra kursusstedet.

Du skal gå 5 min langs vandet hen til kursusstedet. Naturen byder dig velkommen med sin ro, sin skønhed og sin foranderlighed, uanset om du ankommer i regn, sne, blæst eller solskin. Men tag passende fodtøj på.

På kursusstedet bor der både en kat og en hund, så hvis du har allergi, skal du selv medbringe medicin.

Datoer og tid:
- Fredag d. 15 september 2023 kl. 9-17.
- Lørdag d. 16 september 2023 kl. 9-16.

Du skal selv medbringe egen frokost. Vi serverer, kaffe, te, frugt og snack i løbet af dagen.
Medbring løst tøj, tøj og sko til udendørs brug, vandflaske og indendørs sko eller sokker samt håndklæde hvis du vil i vandet i pauserne. Vi har måtter, puder og tæpper, men hvis du hellere vil bruge dit eget udstyr, er du velkommen til det.

 

Nærmere infoformation

Ann på info@mindfulnessdjursland.dk eller 61303155 eller Lene på: Lene@mindfulness-lj.dk eller 28104566.

Der er plads til 10 deltagere.
Pris: 1750 kr. som reserveres på dit kort ved tilmelding, men trækkes først når kurset er afholdt.

Fortrydelsesret og afmelding
Ved afmelding senere end otte uger før hæfter man for hele kursusbeløbet. Du har dog mulighed for frit at overdrage pladsen til en anden eller sælge din plads til eventuelt interesserede på ventelisten. Send os da navn, adresse og telefonnummer på den pågældende person.

Ved afmelding senest otte uger før start, betales et administrationsgebyr på 300 kroner.
Der tages forbehold for fejl og ændringer.

 

Du kan finde din billet her: https://system.easypractice.net/event/stilheds-retraete-ved-det-natursknne-vosnaes-5e1ca

Se mere om os her

Link 1: https://mindfulness-paa-hospice.naervaeromkringdoende.dk/om-os/
Link 2: https://mindfulness-lenejensen.dk/om-lene-jensen/
Link 3: https://www.mindfulnessdjursland.dk/

 

Vi glæder os til disse 2 fordybelsesdage med jer.

Kærlig hilsen Ann og Lene

 

Læs mere
05/10/2023
00:00

MBSR (Mindfulness Baseret Stress Reduktion) kursusforløb

Af Kenan Hansen

Målgruppe

Dette online kursus er for psykologer og læger (75 %), samt andre faggrupper såsom sygeplejersker, pædagoger, socialrådgivere, psykologpraktikanter mv. (max. 25 %), som er interesserede i at anvende interesserede i at anvende mindfulness både i dagligdagen og på arbejde. Kurset er velegnet til personer både med kendskab eller uden kendskab til mindfulness.

Beskrivelse

MBSR er udviklet af Jon Kabat-Zinn og har fokus på at skabe harmoni mellem krop og sind, så du bliver bedre til at være til stede i nuet og opnår større ro og taknemmelighed.

MBSR kursus har dokumenteret effekt på:

 • Stress
 • Bekymringer
 • Angst
 • Tristhed
 • Humørsvingninger
 • Vrede
 • Depression
 • Håndtering af sygdomme
 • Kroniske smerter
 • m.m.

Dato/tid

Torsdage i 2023: 5. okt. (en time længere), 12. okt., 26. okt., 2. nov., 9. nov., 16. nov., 23. nov. kl. 16.30-19.00 og sidste gang 30. nov. (en time længere) + Lørdag den 18. nov. en hel dag med mindfulness (kl. 9.00-17.00)

Pris

6.400 kr. inkl. kursusmateriale, meditationer på lydfil og kursusbevis.
Halv pris for arbejdsledige/studerende/pensionister.
OBS Tilmelder du dig til vores andre kurser, opnår du 25% rabat ved køb af første kursus og 50% af tredje kursus.

Læs mere
23/11/2023
00:00

Mindfulness-baserede interventioner i psykoterapi

Af Kenan Hansen Online kursus

Målgruppe

Dette online kursus er for psykologer og læger (75 %) samt psykoterapeuter og andre faggrupper. Kurset er lige velegnet til personer med eller uden tidligere kendskab til mindfulness.

Undervisningsform

Forløbet er opbygget med en blanding af oplæg, fælles refleksion og aktiv indlæring af de mindfulness-baserede teknikker. Både med fokus på terapeutens egen praksis og klientens brug. Det er vigtigt at understrege, at inden for mindfulness psykologien opfattes terapeutens egen praksis af teknikkerne som helt afgørende for anvendelsen af dem i klinikken. Undervisningsformen har dette dobbelte sigte.

Kurset foregår ONLINE via en sikker platform. Du kan deltage i kurset på arbejde eller derhjemme via egen pc, bærbar, mac, smartphone eller tablet – blot du har forbindelse til internettet. Der kræves ikke noget teknisk kendskab til at deltage. Du får tilsendt et link inden kursets start, og det er let at logge ind.

Dato/tid

23. og 24. nov. 2023 kl. 9-16.

Pris

2.950 kr. inkl. kursusmateriale, meditationer på lydfil og kursusbevis.
Halv pris for arbejdsledige/studerende/pensionister.
OBS Tilmelder du dig til vores andre kurser, opnår du 25% rabat ved køb af første kursus og 50% af tredje kursus.

Læs mere