ÅRHUS FESTUGE 2018

Mindfulnessforeningen står for mange arrangementer til årets festuge i århus.

 

Events og workshops


https://www.facebook.com/events/1140533026112921/

Ved alle events og workshop vil der være tæpper til rådighed
Til salonen vil der være noget at drikke og chips til oplægsholderne
Alle deltagere til events bedes medbringe yogamåtter og afslappet tøj passende til vejret , da det foregår udendørs

Link til de forskellige events kan ses her:


Mindfulness i skolen og i skoven

Samtale, dialog og fælles meditation med erfarne Mindfulness specialister fra Mindfulness foreningen Danmark.
Vi er en Mindfulnessforening og organisation i Danmark der som højeste formål har at skabe nærende praksisfælleskaber for folk der arbejder professionelt med Mindfulness.

Forest bathing

Morgenyoga og mindfulness i skoven

Mindfulness og midlertidighed i skovens salon

 

Du ser aktivitetsplanen for festugen her:

 

 1.jpg    2.jpg    3.jpg

 

SatipaTThāna – Buddhas lære om mindfulness

Mindfulness er oprindelig en livsvisdom, der blev anvist af en mand ved navn Siddharta Gautama, som levede for 2500 år siden i Nordindien, og som blev kendt som Buddha, den selvoplyste. Denne artikels ærinde er at beskrive essensen af Buddhas lære om mindfulness, som den er blevet formidlet af ham selv i et af de vigtigste skrifter, Māha Satipatthāna Sutta, den store tekst om mindfulness, det bedst kendte buddhistiske meditationssystem om etablering af mindfulness.

I dag ses en voksende interesse for og formidling af en ikke-religiøs mindfulness, blandt andet gennem mindfulness-interventioner som Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) og Mindfulness-Based Cognitive Therapy (MBCT) til reduktion af lidelser som stress, angst, depression, smerter mm. Forfatteren til nærvæ- rende artikel håber – ud fra sin stadig beskedne, men dog flerårige, interesse, studier og praksis af Buddhas lære (dhammā) – at vække en spire til, at andre ønsker at gå på opdagelse i det skatkammer af visdom, der ligger i Buddhas lære, som et vigtigt fundament til forståelse og kultivering af egen mindfulnesspraksis