ÅRHUS FESTUGE 2018

Mindfulnessforeningen står for mange arrangementer til årets festuge i århus.

 

Events og workshops


https://www.facebook.com/events/1140533026112921/

Ved alle events og workshop vil der være tæpper til rådighed
Til salonen vil der være noget at drikke og chips til oplægsholderne
Alle deltagere til events bedes medbringe yogamåtter og afslappet tøj passende til vejret , da det foregår udendørs

Link til de forskellige events kan ses her:


Mindfulness i skolen og i skoven

Samtale, dialog og fælles meditation med erfarne Mindfulness specialister fra Mindfulness foreningen Danmark.
Vi er en Mindfulnessforening og organisation i Danmark der som højeste formål har at skabe nærende praksisfælleskaber for folk der arbejder professionelt med Mindfulness.

Forest bathing

Morgenyoga og mindfulness i skoven

Mindfulness og midlertidighed i skovens salon

 

Du ser aktivitetsplanen for festugen her:

 

 1.jpg    2.jpg    3.jpg

 

MINDFULNESS MED MENING

Om MBSR-forløb i et beskæftigelsescenter

Klokken er lidt over otte en tirsdag morgen, jeg er stille og roligt i gang med at gøre undervisningslokalet klart med yogamåtter og meditationspuder. Stearinlys bliver tændt, og jeg sætter mig til rette på meditationspuden som et led i min forberedelse til dagens tema på mindfulnessforløbet. Lidt efter lidt indfinder deltagerne sig, indtager en plads på gulvet eller på en stol, og hyggesnakken breder sig. Da alle er kommet, går vi i gang med dagens første øvelse, som er et mindful check-in, hvor deltagerne trænes i nærværets kunst.

I en årrække har Center for Afklaring og Beskæftigelse 1 i Københavns Kommune tilbudt mindfulnessforløb til en række ledige borgere. Det tog sin begyndelse i 2009, hvor jeg blev deltidsansat som coach i Beskæftigelsescentret og var med til at opbygge en decideret coaching-afdeling med tilbud om forløb til en bred vifte af borgere. Både til ledige fleksjobbere og borgere, som er deltids- eller fuldtidssygemeldte med stress, depression, angst, kroniske smerter eller kroniske sygdomme.

I mit daglige arbejde med coaching af disse borgere startede jeg i det små med at introducere kortere meditationsøvelser og nærværstræning. Borgerne udtrykte begejstring for øvelserne. De kom med tilbagemeldinger om bl.a. større livsglæde og selvforståelse. De opdagede, hvordan de langsomt blev bedre til ikke at identificere sig med deres hæmmende og begrænsende overbevisninger, hvilket var en stor lettelse for dem. Det gav dem en følelse af frihed og medansvar i eget liv, og over tid blev jeg opsat på at videregive mind-fulnesstræningen til en større gruppe borgere, der ville kunne profitere af de forskellige øvelser og træning, som jeg hidtil havde formidlet individuelt. Jeg udarbejdede en del dokumentation omkring mindfulness, evidens, forskning og resultater og præsenterede det for ledelsen. Efter en længere dialog med centerchefen blev idéen solgt, og det store forarbejde kunne begynde. For at have en grundig uddannelse bag mig, når jeg skulle udbyde mindfulnessforløb i offentligt regi, begyndte jeg i 2011 på en professionel uddannelse til mindfulness-MBSR lærer ved Center for Mindfulness i USA, grundlagt af Jon Kabat-Zinn i 1979.