ÅRHUS FESTUGE 2018

Mindfulnessforeningen står for mange arrangementer til årets festuge i århus.

 

Events og workshops


https://www.facebook.com/events/1140533026112921/

Ved alle events og workshop vil der være tæpper til rådighed
Til salonen vil der være noget at drikke og chips til oplægsholderne
Alle deltagere til events bedes medbringe yogamåtter og afslappet tøj passende til vejret , da det foregår udendørs

Link til de forskellige events kan ses her:


Mindfulness i skolen og i skoven

Samtale, dialog og fælles meditation med erfarne Mindfulness specialister fra Mindfulness foreningen Danmark.
Vi er en Mindfulnessforening og organisation i Danmark der som højeste formål har at skabe nærende praksisfælleskaber for folk der arbejder professionelt med Mindfulness.

Forest bathing

Morgenyoga og mindfulness i skoven

Mindfulness og midlertidighed i skovens salon

 

Du ser aktivitetsplanen for festugen her:

 

 1.jpg    2.jpg    3.jpg

 

Ny projektafdeling i Mindfulnessforeningen:

FotostressfriungdomDet er med stor glæde, at vi nu har ansøgt og modtaget bevilling på 500.000 kr. fra Undervisningsministeriet til at gennemføre et pilotforskningsprojekt “Stressfri Ungdom”.

Projektet er iværksat og projektstyres af foreningsmedlem og tidl. bestyrelsesmedlem Rikke Braren Lauritzen og vil køre over de næste 2 år i samarbejde med en forsker ved Danmarks Pædagogiske Universitet og lærere og skoleledere på en efterskole i Juelsminde og folkeskole i Silkeborg Kommune.
 
Rikke har allerede i foråret undervist et 8 ugers forforløb i mindfulness for en 8. klasse efterskoleelever og skal nu i samarbejde med ny folkeskole undervise 25 elever i 9. klasse sammen med deres daglige lærer.
 
Undervisningen er udviklet og tilrettelagt af Rikke ud fra MBSR skabelonen og med inspiration fra de to internationale anerkendte skoleprogrammer Mindful Schools fra USA og Mindfulness in Schools (.B) fra Oxford. Udviklingsprojektet består i at afprøve og tilpasse et mindfulness curriculum-baseret skoleprogram til unge skoleelever i samarbejde med deres lærere og med evaluering af forsker ved DPU.
Det endelige produkt vil bestå af et digitalt undervisningsmateriale med web og app til fri brug for alle danske skoler med udførlig lærervejledning.
De implicerede samarbejdspartnere deltager alle i et 8-ugers MBSR med det fokus at fremme lærerens egen mindfulness i relationen med eleverne. Projektet forventes afsluttet i foråret 2017.
Mindfulnessforeningen er projektbærer og følger forløbet gennem en etableret følgegruppe bestående af to bestyrelsesmedlemmer, og foreningens MBSR-lærere benyttes som interne konsulenter.
 
Det første projekt i foreningens regi vil kunne bane vejen for, at vi i fremtiden kanansøge om flere bevillinger til projekter og dermed gøre Mindfulnessforeningen til en central formidler og udvikler af mindfulness-baserede interventioner i Danmark.